"Lovac na zmajeve" najčitaniji u Vranju

Lokalne vesti - Četvrtak 17.01.2013 - 15:06

„Lovac na zmajeve“ Haleda Hoseinija najčitanija je knjiga u Biblioteci „Bora Stanković“ u Vranju za 2012. godinu.

Petric Petric

Među najpopularnijim naslovima među Vranjancima u prošloj godini su i dela „Ringišpil“ Jelene Bačić, „Smrt je neprovjerena glasina“ Emira Kusturice, „Dan prođe godina nikada“ Žarka Lauševića, „Via Romana“ Vuka Draškovića i „Koliba“ Vilijama Pol Janga.

Na dečijem odeljenju čitali su se strani i domaći pisci a najveće interesovanje deca su pokazala za „Tračaru“ Sesili Fon Zigesar i   delo  „Devojčica dugačkih stopala“ Beatriči Mazini, a popularne su bile i knjige za decu o vilama.

Vranjska Biblioteka povodom Svetosavske nedelje organizuje godišnje učlanjenje za studente, srednjoškolce i osnovce po ceni od samo 250 dinara.

Upis će trajati od 21. do 31. januara od 8 do 19 sati.  

Vesna Petric, urednik bibliotekar, kaže da se čitalačka publika u Vranju nije mnogo promenila.

- Čitaju oni koji su i ranijih godina bili članovi Biblioteke kao i njihova deca, jer se ljubav prema knjizi prenosi sa generacije na generaciju.

Neki se vraćaju klasicima, ali ima i onih koji traže nove naslove. Pomaka ipak ima, jer se ljudi polako vraćamo pisanoj reči  – kaže Petric.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: