Makedonac uhvaćen sa GASNIM PIŠTOLJEM

Lokalne vesti - Petak 12.01.2018 - 12:13

Po krivčnoj prijavi policije iz Preševa, a nakon saslušanja osumnjičenog makedonskog državljanina R.L. od strane Višeg javnog tužilaštva u Vranju, doneta je naredba o sprovođenju istrage protiv ovog lica iz Tetova.

U pištolju bila dva metka. Foto: Thinkstock U pištolju bila dva metka. Foto: Thinkstock

Prema navodima  Leposave Jovčić, portparola VJT, istraga se sprovodi zbog postojanja osnova sumnje da je R.L. učinio  krivično delo nedozovljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava.

R.L.  je na drumskom graničnom prelazu Preševo pri ulasku u Srbiju, u prtljažniku automobila u putnoj torbi među ostalim stvarima, neovlašćeno nosio sa sobom gasno oružje čija izrada, prodaja, nabavka, razmena  ili držanje nije dozvoljeno građanima.

Pronađeni pištolj je bio sa okvirom  u kome su bila dva metka, zbog čega je prema osumnjičenom je određen pritvor.

U postupku dalje istrage preduzeće se neohodna veštačenja i druge dokazne radnje radi pravilnog i potpunog utvrđivanja činjeničnog stanja.

Kazna predviđena za izvšršenje krivičnog dela  nedozovljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih je od dve do deset godina zatvora.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: