MAXI za najsiromašnije u Vranju

Lokalne vesti - Petak 15.04.2016 - 08:21

Nakon uspešne prve faze u Beogradu, projekat „Pomažemo da imaju oni koji nemaju“ proširio se na 32 grada u Srbiji i 130 prodavnica formata Maxi i Tempo, među kojima su i one u Vranju.

Akcija traje širom Srbije FOTO: Promo Akcija traje širom Srbije FOTO: Promo

Za najsiromašnije porodice i pojedince, posredstvom nevladine organizacije Banka hrane, svakog dana obezbeđuje se sveže voće i povrće druge klase, koje se u toku dana ne proda u prodavnicama Maxi i Tempo.

U Vranju, uz koordinaciju Banke Hrane Beograd, pomoć dobija Odbor Srpskih ratnih veterana u Vranju.

- Već smo dobili prve reakcije predstavnika organizacija i Banke hrane iz manjih gradova i drago nam je što je projekat prihvaćen i što imamo priliku da pomognemo najsiromašnijim građanima.

Pored povećanja broja prodavnica i gradova, želimo da povećamo kategorije proizvoda koje doniramo, a krajnji cilj je da u naredne četiri godine sve naše prodavnice u Srbiji svakodnevno doniraju hranu
- kaže Martina Petrović, menadžerka za komunikaciju održivog poslovanja Delez Srbija.

Od početka projekta donirano je više od 600 tona svežeg voća i povrća čime je obezbeđen redovan obrok za veliki broj siromašnih ljudi u Srbiji.

- Obzirom da je siromaštvo veće u ruralnim područjima, otud i veća potreba da se pomogne sugrađanima iz manjih mesta.

Od velike važnosti je  činjenica da ovim projektom obezbeđujemo kontinuiranu pomoć u hrani, što do sada nije bio slučaj.

Predstavnici svakog udruženja odlaze u prodavnice Maxi i Tempo, preuzimajući voće i povrće koje koriste kako u svežem obliku, tako i za pripremu obroka.

Nažalost, za neke korisnike je, obrok pripremljen zahvaljujući ovoj donaciji, jedini obrok u toku dana
- kaže Milana Blažić u ime Banke hrane Beograd.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: