Menja se Statut Vranja

Lokalne vesti - Ponedeljak 10.04.2017 - 11:40

Gradsko Veće usvojilo je odluku na osnovu koje će biti promenjen Statut Grada Vranja, i to na inicijativu Vojske Srbije.

Gradonačelnik podneo izveštaj o radu. Foto: vranje.org.rs Gradonačelnik podneo izveštaj o radu. Foto: vranje.org.rs

Zorica Jović, portparol GV, navodi i da je formirana komisija, koja će pripremiti predlog promene Statuta.

- Komisiju čine Danijela Milosavljević, većnica i odbornici Jelena Stanković i Dalibor Dimitrijević.

Inicijativa za promenu Statuta krenula je od Ministarstva odbrane, kako bi se plan odbrane lokalne samouprave uradio u skladu sa zakonom, jer je plan odbrane neke lokalne samouprave sastavni je deo plana odbrane Srbije.

Ovom izmenom Statuta, biće precizirana ovlašćenja grada Vranja i nadležnosti, koji će preko svojih organa obezbediti viši stepen odbrane
- kaže Jovićeva.

Gradsko Veće usvojilo je i izveštaj o radu gradonačelnika Slobodana Milenkovića, što do sada nije bilo praksa da se takvi izveštaji razmatraju na sednicama Veća, a potom i na Skupštini.

Izveštaj je po resorima sadržao najvažnije događaje u prethodnom periodu, koji su obeležili rad lokalne samouprave od izbora Milenkovića na mesto gradonačelnika.

Treća tačka dnevnog reda ticala se donošenja dokumenata o uslovima i načinu koišćenja podsticajnih sredstava u poljoprivredi, pa će tako na sledećoj sednici GV doneti odluku o raspisivanju konkursa za ove namene.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: