Ministarka obišla poplavljeno područje Vranja

Lokalne vesti - Petak 13.02.2015 - 14:14

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković na sastanku sa poljoprivrednicima iz Vranja istakla je da su elementarne nepogode veliki problem čitave zemlje.

Gradonačelnik i ministarka na terenu oko Vranja Gradonačelnik i ministarka na terenu oko Vranja

Ona je naglasila da je prioritet u budućem periodu rad na stvaranju uslova za zaštitu od poplava, grada i suše.

- Upoznala sam se sa razmerama štete u poljoprivredi na teritoriji Vranja.  Vlada Srbije će u skladu sa mogućnostima pomoći da se nadokanadi šteta.

 Ima dosta toga čime se vranjski poljoprivrednici mogu ponositi, jer je evidentno da je u ovu granu privrede dosta ulagano u proteklom periodu.

Dosta je vidljivo loše stanje infrastrukture na ovom području, koje je još pogoršano i poplavama – kazala je ministarka Bogosavljević Bošković.   

Ona je podsetila da su za aktuelnu Vladu Srbije izdvajanja za poljoprivredu jedan od najvažnijih sektora, i da je poljoprivreda velika izvozna šansa zemlje.   

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić rekao je da je zadovoljan brzom reakcijom Vlade da se pomogne ugroženima u Pčinjskom okrugu.

On je ukazao da se šteta koja je nastala u januarskim poplavama procenjuje na blizu 30 miliona dinara.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: