Ministarstvo podržalo sve lokalne medije osim RTV Vranje

Lokalne vesti - Utorak 11.03.2014 - 11:33

Skoro svi mediji u Pčinjskom okrugu dobili su sredstva za finansiranje projekata iz oblasti informisanja, osim Radio televizije Vranje, koja je sa svoje strane učestvovala sa najvećim brojem projekata.

Redakcija RTV-a sa gostima, jednom Redakcija RTV-a sa gostima, jednom

Zanimljivo je da je RTV “Ritam” sa desetak zaposlenih dobila dva projekta iz Ministarstva, a da RTV Vranje, sa oko 60 zaposlenih, nije prošla ni sa jednim od svoja tri projekta.

Pri tome ne treba zaboraviti da RTV Vranje već godinama pokušava da oformi program na romskom, dok je “Ritam” potpuno nov u tom poslu. Za ministarstvo to očigledno nije bilo važno, pa je podržao bolje (?) projekte.

Na konkursu koji je Ministarstvo kulture raspisalo krajem prošle godine javile su se sve medijske kuće i organizacije sa juga Srbije, a sa raznim projektima koji se uglavnom tiču izveštavanja na jezicima manjina ili informisanja osoba sa invaliditetom.

Od značajnijih medija, OK Radiju jee odobren projekat „Kultura, šansa juga Srbije“ vredan oko 400.000 dinara, a nedeljniku „Vranjske“  skoro 576.000 dinara za realizaciju projekta „Živeti zajedno“.

Radio televizija „Ritam“ iz Vranjske Banje dobiće ukupno 526.000 dinara za dva projekta, „Živi zdrav život-život bez droge i alkohola“ i „Dnevnik na romskom jeziku“.

Bujanovački nedeljnik „Novi srpski venac“ dobio je 240.000 za projekat „Informisanje građana srpske, albanske i romske zajednice u Pčinjskom okrugu“.

Radiju „Ema“ iz Bujanovca odobrena su sredstva u iznosu od 480.000 dinara za dva projekta, „Glas mladih“ i „Životi koji se ne vide“.

Za Bujanovac  su odobrena sredstva i za realizaciju projekata Centra za demokratiju i edukaciju „Dolina“, udruženja „Atraktivne vizije“, albanskog kulturnog društva „Perspektiva“ i Romskog humanitarnog centra, u ukupnom iznosu od 1.416.000 dinara.

Na kraju, ostaje žalosna činjenica da je i ovoga puta Radio televizije Vranje „izvisila“ u podeli kolača.

Da li za Ministarstvo kulture tri projekta RTV-a, „Igranka do zore“, „Glas tišine-vesti na znakovnom jeziku“ i „Romano info“ nisu bili dovoljno dobri, pa samim tim i važni za realizaciju ili je problem u samom mediju, najbolje zna komisija od po pet članova za svaki projekat.

Inače, na ovom konkursu Ministarstvo je za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti informisanja izdvojilo skoro 91.000.000 dinara.

Rok za realizaciju svih odobrenih projekata je decembar ove godine.

Aleksandar Aca Stojković   
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: