MINISTARSTVO: Poginuli radnik zaposlen NA CRNO

Lokalne vesti - Petak 07.04.2017 - 10:27

Vranje - Ministarstvo za rad i socijalna pitanja saopštilo je da nastradali radnik iz Samoljice Šuajb Kadriju (26) bio angažovan kod poslodavca „Abi-Kom 2011” DOO Bujanovac “na crno” jer nije bio prijavljen na obavezno socijalno osiguranje.

Zvanični logo Ministarstva rada FOTO OK Radio Zvanični logo Ministarstva rada FOTO OK Radio

Iz Ministarstva su saopštili da radnik nije imao zaključen ugovor o radu ili drugi odgovarajući ugovor u skladu sa zakonom.

Ministarstvo je u svom saopštenju podsetio da se na stovarištu građevinskog materijala „Abi-Koma 2011” u Bujanovcu, u sredu oko 17:30 časova, dogodila nesreća u kojoj je teško povređen Šuajb Kadriju, koji je podlegao povredama u vozilu hitne pomoći na putu ka Zdravstvenom centru Vranje.

- Do smrtne povrede je došlo kada je radnika priklještio viljuškar koji je pokušavao da „upali“ koristeći produžne kablove povezane sa akumulatorom na kamionu parkiranom pored njega.

Kada je Kadriju priključio kablove na akumulator kamiona, viljuškar, koji je bio u rikverc brzini, sa ključem u bravi, krenuo je unazad i priklještio ga uz bočnu stranu kamiona.

Nije bilo očevidaca ove nesreće
- navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva kažu i da je inspekcijski nadzor na licu mesta izvršen odmah po saznanju za tragični događaj, a u daljem postupku, na osnovu utvrđenih činjenica, “inspekcija će preduzeti sve zakonom propisane mere”.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: