Mladi Banjčani sami sredili staru branu

Lokalne vesti - Sreda 09.07.2014 - 10:44

Vranje – Do kraja nedelja trebalo bi da se očisti korito reke Banjštice kod brane, da se napuni vodom i brana zatvori, čime bi se otvorila sezona kupanja na toj atraktivnoj lokaciji, kažu omladinci iz Vranjske Banje.

Stara brana opet će postati mesto okupljanja Stara brana opet će postati mesto okupljanja

Oni su rešili da samoinicijativno spreme staru branu i očiste okolinu za sve koji vole prirodu i kupanje u reci.

- Jednom je, već, deo oko brane i okolina bila očišćena od strane vojske, na inicijativu generala Milosava Simovića.

Ipak, to nije pomoglo, jer su kasnije obilne kiše nanele mulja, stabala, panjeva i šta sve ne, pa je najpoznatije kupalište u banjskom i vranjskom kraju, koje je bilo, kažu, hit između 60-tih i 80-tih godina prošlog veka, ponovo postalo ruglo.

Videli smo da niko od nadležnih ništa ne preduzima, pa smo rešili, samoinicijativno, mi, grupa omladinaca iz Banje da očistimo korito reke pored brane.

Spremićemo deo obale za odmaranje i sunčanje tako što ćemo okositi veliku naraslu travu i izvaditi korenje – kaže za OK Radio Igor Đorđević, jedan od inicijatora spremanja brane za kupanje u sezoni koja je u jeku.

Prema njegovim rečima brana bi trebalo da bude u funkciji do kraja nedelje.

- Veliki trud smo uložili, mnogo je mulja, mnogo balvana, drveća,  panjeva, raznoraznog đubreta izvađeno, naporno radimo, ali sa zadovoljstvom svesni da nešto korisno činimo za Banju i okolinu.

Zahvaljujemo se i podincima iz Banje koji su nam pomogli dajući nam kosilice i mašinu za čišćenje i vađenje korenja – ističe Đorđević.

Dušan Đorđević

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: