MUKA: Cevi stare, troškovi novi

Lokalne vesti - Četvrtak 09.03.2017 - 12:08

Stanari zgrada na Trgu Bratstva i jedinstva u Vranju od početka sedmice muku muče sa vodosnabdevanjem, pa su jedno vreme osnovne životne potrebe morali da zadovoljavaju vodom iz cisterni.

Trg bratstva, jedinstva i novih troškova FOTO OK Radio Trg bratstva, jedinstva i novih troškova FOTO OK Radio

Trajno rešavanje ovog problema moraće da finansiraju sami, kažu nadležni.

Jedan od stanovnika okolnih stambenih zgrada na trgu kaže da vodu nisu imali od ponedeljka, a da vodosnabdevanje nije normalizovano sve do srede uveče, i pored više intervencija „Vodovoda“.

- U ponedeljak celog dana nije bilo vode, a u utorak su radnici „Vodovoda“ radili, mada ništa nije bilo rešeno, tako da smo morali da vodu donosimo u stanove iz cisterne.

U sredu je problem bio navodno rešen, vodu smo dobili, ali tokom večeri je pritisak bio tako slab, da se bojimo da ćemo ponovo ostati suvih slavina
– kaže sagovornik OK Radija.

Slobodan Antić, rukovodilac službe održavanje vranjskog „Vodovoda“ kaže da je glavni problem dotrajalost priključnog voda, čiju će zamenu morati da plate stanovnici okolnih zgrada.

- Problem sa snabdevanjem vode na Trgu Bratstva i jedinstva je saniran i ukoliko je neophodno, u toku dana će biti izvršeno ispiranje cevi.

Međutim, taj vod je star pedesetak ili više godina, pa će morati kad-tad da se rekonstruiše u potpunosti, jer je moguće da i ubuduće dolazi do ovako težih havarija
– objašnjava Antić.

Antić kaže da „Vodovod“ priprema dokumentaciju za rešavanje ovog problema i preporučuje kompletnu zamenu priključnog voda.

- Mi smo praktično spremni da taj priključak zamenimo, ali će troškove morati da snose stanari.

Po aktuelnim zakonima, stanari zgrade su vlasnici priključnog voda i oni će morati to sami da plate
– navodi Antić.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: