Na jugu traže OSLOBAĐANJE Rođe Đorđevića

Lokalne vesti - Sreda 13.04.2016 - 11:26

Vranje - Na jugu Srbije u sredu su se pojavili plakati SRS-a kojima se traži oslobađanje Vlastimira Đorđevića Rođe, nekadašnjeg načelnik Resora javne bezbednosti MUP-a Srbije a sada osuđenog haškog zatvorenika.

Hanska kancelarija SRS-a FOTO S. Tasić Hanska kancelarija SRS-a FOTO S. Tasić

Đorđević je rodom iz hanske opštine, pa je ova inicijativa verovatno i pokrenuta od strane tamošnjih radikala.

Na plakatima je lik Vlastimira Đorđevića u policijskoj uniformi i poruka:  “SRS verno čeka svog generala i traži puštanje na slobodu Vlastimira Rođe Đorđevića. Prave patriote su sa tobom generale. Srpski radikali”.

Predsednik Okružnog odbora SRS-a za Pčinjski okrug Goran Čvorović  kaže da nije upoznat sa ovom inicijativom ali da se slaže sa porukom koja je poslata.

- Stav SRS u vezi Haškog tribunala je da je protiv tog suda i protiv toga da svi Srbi koji su tamo, budu na tom mestu.


U tom kontekstu zalažem se i za oslobađanje ne samo generala Đorđevića, nego i svih ostalih Srba koji su osuđeni ili čekaju presudu - navodi Čvorović.  

Vlastimir Đorđević rodom iz Koznice kod Vladičinog Hana, koji je pred Haškim tribunalom osuđen na 18 godina zatvora, služi kaznu u Nemačkoj.

Đorđević je 2011. godine prvostepenom presudom osuđen na 27 godina zatvora, ali mu je kazna u žalbenom postupku smanjena na 18 godina.

On je osuđen za zločine protiv čovečnosti i ratne zločine počinjene nad kosovskim Albancima 1999. godine.

Đorđević, koji je u to vreme bio i pomoćnik ministra policije, osuđen je kao deo udruženog zločinačkog poduhvata sa ciljem da se protera nekoliko stotina hiljada albanskih civila sa Kosova.

Uhapšen je u Budvi u junu 2007. godine.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: