Nađeno rešenje za plato kod ŽELEZNIČKE!

Lokalne vesti - Četvrtak 19.05.2016 - 10:41

Prema najavama čelnih ljudi “Vodovoda“, višegodišnji problem sa atmosferskom vodom na ulazu u Železničku stanicu u Vranju konačno će biti rešen!

Jezera kod Železničke više neće biti? FOTO M. Mišković/OK Radio Jezera kod Železničke više neće biti? FOTO M. Mišković/OK Radio

Atmosferska i površinska voda koja se godinama skupljala na platou ispred stanice biće sanirana pumpom koja će nagomilanu vodu da prepumpa do Raškog potoka.

- Morali smo da rešimo atmosfersku kanalizaciju, a jedino rešenje je bilo da se voda preko cevi odvede do potoka, jer to prirodnim putem nije bilo moguće uraditi.

Kompletan cevovod u dužini od 1.100 metara je završen. Pumpa koja je stigla iz Francuske je monitrana, a šahta urađena - kaže Vene Zdravković v.d. direktora „Vodovoda“.

Prema njegovim rečima, na mestu gde voda godinama pravi omanje jezero biće napravljeno još 12 slivnika uz ivičnjake, tako da će sva otpadna voda biti prikupljana i odvođena dalje preko crpne stanice.

Inače, plato kod Železničke jedina je veza Vranja i okolnih sela,  Toplca, Ćukovca, Dulana...

Kada „Vodovod“ završi planirane radove, na potezu je Direkcija za izgradnju, koja će asfaltirati čitav taj potez, od „Navipa“ do Železničke.

- Obezbeđenja je građevinska dozvola kao i projekat za zatvaranje te deonice, koja je deo opštinskog putnog pravca ka selu Ćukovac.

Grad je investitor celokupnog projekta. Čekamo odobrenje gradonačelnika koji sa izvođačima treba da ugovori radove - kaže Dragan Stojković, direktor Direkcije.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: