Nadnacionalni putni troškovi

Lokalne vesti - Četvrtak 16.10.2014 - 12:13

Profesorima iz Vranja koji predaju u Tehničkoj školi u Preševu, i svakodnevno putuju iz Vranja na toj relaciji, smanjeno je refundiranje putnih troškova za oko 32 odsto, saznaje OK Radio.

Može i vozom: želenička stanica Preševo  Može i vozom: želenička stanica Preševo

Po rečima jednog od profesora, koji ne želi da mu se pominje ime, direktor Tahničke škole u Preševu Taljat Arifi, bez ikakvog obrazloženja potpisao ugovor o prevozu radnika sa firmom „Janjić luks“, bez obzira što niko od  putnika ne koristi taj prevoz.

- To je odluka koja pogađa isključivo profesore srpske nacionalnosti. Drugo, taj prevoznik nije registrovan za vanlinijski  prevoz i nema liniju Preševo - Vranje.

Cena povratne karte od Vranja i Preševa je 630 dinara. Do sada nam je škola  plaćala  590 dinara, a ovom odlukom to će sada biti 400 dinara.

Gimnazija „Skenderbeg“ , koja je sa nama u istoj zgradi, nije smanjila putne troškove – kaže jedan od profesora.   

Najveći autoprevoznik u Pčinjskom okrugu „Jedinstvo“ iz Vranja, ima dve linije dnevno za Preševo, čiji termini ne odgovaraju profesorima iz Vranja, pa su se organizovali da putuju ili kolima ili sa drugim autoprevoznicima.

Direktor Tehničke škole u Preševu Taljat  Arifi kaže da putne troškove plaća opština Preševo, i  da na osnovu prenetih sredstava iz opštine škola profesorima isplaćuje novac za karte.

Nagip Sulejmani, šef računovodstva u ovoj ustanovi, pojašnjava da je odluku o smanjenju putnih troškova donela opština Preševo, jer „Jedinstvo“ više nema linije za Preševo, i da se javio prevoznik koji je jeftiniji.

- „Jedinstvo“ više ne ide za Preševo, a firma „Janjić luks“ je u u svakom slučaju jeftinija.

Mi imamo potvrdu i pečat  te firme, tako da je to odluka opštine, a ne škole,  jer se sredstva isplaćuju iz opštinskog budžeta.  I OŠ „Vuk Karadžić“  toliko plaća profesorima – kaže Sulejmani.

Sa vranjske Autobuske stanice za Preševo polaze dva autobusa dnevno, u šest i 13 časova.

Slađana Tasić
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: