NEMA VIŠE BAHAĆENJA: Antić najavio dalje smanjenje plata, ukidanje reprezentacije, opšte kresanje troškova

Lokalne vesti - Utorak 02.12.2014 - 13:13

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić najavio je racionalizaciju zarada zaposlenih u javnom sektoru u Vranju, zbog čega će, kako je kazao, biti „razapet na časni krst“.

Antić i njegova ekipa - sve ćemo skresati! Antić i njegova ekipa - sve ćemo skresati!

On je rekao da će u narednom periodu biti odrađeno žestoko rezanje budžeta i smanjenje plata, koje će podrazumevati i kresanje njegove zarade.

– Pristupamo oštrim merama uštede budžeta koje će podrazumevati smanjenje zarada zaposlenih u javnim preduzećima i ustanovama i lokalnoj samoupravi. I moja plata će biti manja za skoro 30.000 dinara.

Dakle, sva izabrana, imenovana i postavljena lica, svi koji su zaposleni u Gradskoj upravi i uopšte u javnom sektoru, moraće da usaglase svoje zarade.

Ovaj nivo sadašnji je neodrživ, jer 50 posto budžeta ide samo na zarade – kaže gradonačelnik Antić i dodaje da rasprave oko toga više nema.

On ističe i da je u utorak javnim preduzećima i ustanovama stiglo obaveštenje iz Gradske uprave o budžetima za narednu godinu.

Kako je kazao da će za 2015. godinu preduzeća i ustanove dobiti samo onoliko sredstava koliko je neophodno za funkcionisanje.

– Proćiće samo minimalni, egzistencionalni troškovi, pogotovu kada je reč o korišćenju službenih telefona, reprezentacija i putovanja.

Takođe, moraćemo da smanjimo limit u korišćenju službenih mobilnih telefona.

Razmišljam i da potpuno ukinem reprezentaciju, pa da svako od direktora koji želi da poslovne partnere odvede na ručak, za to mora da dobije posebnu dozvolu gradonačelnika.

Ne širim demagogiju, jer sam ja jedan od onih koji voli kafanu i društveni život.

Ovde se radi o interesu lokalne samouprave i tvrdim da grad Vranje u ovom trenutku mora i poslednju žutu banku da prestegne, što znači da nema više bahaćenja – kaže Antić.

On je dodao da bi o čašćavanju moglo da se priča tek nakon što krene sa radom „Geox“ i nakon što se dve fabrike privatizuju, što će uvećati prihode u budžetu.

Oštre mere štednje obuhvatiće čak i broj ispijenih kafa i čajeva u lokalnoj samoupravi.

Kako je kazao gradonačelnik Antić, to je beznačajni trošak, ali trošak koji može postati nezanemarljiv, ukoliko se službenici malo više opuste.

autor: Aleksandar Aca Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: