NEMA VIŠE duplih plata u BUJANOVCU I PREŠEVU

Lokalne vesti - Ponedeljak 19.12.2016 - 11:00

Vranje – Ustavni sud Srbije je poništio Zaključak Vlade Srbije iz 2001. godine, kada su plate zaposlenih u zdravstvenim ustanovama na području opština Preševo, Bujanovac i Medveđa povećane za 50 odsto.

Plate na krajnjem jugu biće smanjene za 50 odsto! FOTO profimedia Plate na krajnjem jugu biće smanjene za 50 odsto! FOTO profimedia

Ova odluka Ustavnog suda objavljena je u Službenom glasniku Republike Srbije 8. decembra.

Povećanje plata je usledilo zbog otežanih uslova rada nakon sukoba u Kopnenoj zoni bezbednosti i ovako uvećane plate je primalo nešto više od 450 zaposlenih u domovima zdravlja u Preševu i Bujanovcu.

Odluka Ustavnog suda je konačna i plate zdravstvenih radnika će biti vraćene na osnovni iznos već od naredne isplate.

Jedna zdravstvena radnica Doma zdravlja u Bujanovcu sa zabrinutošću govori o najnovijem razvoju situacije.

- Plate su nam skoro prepolovljene bez ikakve najave i to je težak udarac za nas.

Mislim da je trebalo da nam ostave bar neki rok, jer su mnogi od nas opterećeni kreditima, koje sada ne možemo da izmirimo
– kaže sagovornica OK Radija.

Međutim, lekari Zdravstvenog centra u Vranju su često iznosili primedbe na ovakvu dugogodišnju razliku u platama, jer su imali znatno manja primanja od kolega u Preševu i Bujanovcu, iako su svi teži pacijenti završavali u Vranju.

Prema nekim podacima iz zdravstvenih ustanova u Preševu i Bujanovcu, za subvencije se iz fondova Republike Bujanovcu godišnje prebacivalo milion evra, a Preševu oko 800.000 evra.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: