NEPOSTOJEĆE POZORIŠTE samo ređa USPEHE!

Lokalne vesti - Ponedeljak 10.04.2017 - 07:09

Iako je zgrada Pozorišta u Vranju uništena već pet godina, ansambl ovog teatra ne prestaje da ređa uspehe gde god da se zvanično pojavi.

Detalj iz Detalj iz "Ruže, uvele" FOTO FB

Najnovija vest je da se predstava "Ruža, uvela", po motivima dela Bore Stankovića, u dramatizaciji Jelene Mijović i režiji Milana Neškovića plasirala na 53. Festival profesionalnih pozorišta Srbije "Joakim Vujić".

Ova najznačajnija smotra srpskih teatara van Beograda biće održana u Pirotu, od 13. do 20. maja.

Odlukom selektora Aleksandra Milosavljevića, na festivalu "Joakim Vujić", pored pozorišta "Bora Stanković", učestvovaće pozorišta iz Šapca, Užica, Kragujevca, Gračanice, Kraljeva i Pirota.

Tako pozorište „Bora Stanković“ ulazi u red stalnih učesnika festivala, iako kao profesionalno bitiše tek 20 godina, a od toga četvrtinu vremena bez bilo kakvih istinskih uslova za rad, što je po sebi podvig koji nema pandan u južnosrpskoj kulturi.

Ne treba zaboraviti ni činjenicu da je vranjsko pozorište, sa istom predstavom, selektovano i za najznačajniji regionalni pozorišni festival,  62. "Sterijinom pozorju" u Novom Sadu.

Ova pak smotra biće održana od 26. maja do 3. juna, a ovo je Vranjancima drugo učešće, posle „Zone Zamfirove“ 2004. godiine, kada je ovdašnji teatar nastupio u pratećem programu.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: