Niko ne čita pisce sa "Borine nedelje"

Lokalne vesti - Utorak 01.04.2014 - 12:39

Čitalačka publika u Vranju, ove kao i prethodnih godina, ne pokazuje bilo kakvo interesovanje za dela pisaca koji su dobitnici „Borine nagrade“.

Sa zatvaranja Sa zatvaranja "Borine nedelje" foto FB

Osim nagrađenih knjiga koje niko ne čita, za ovdašnje konzumente pisane reči potpuno su nezanimljiva i dela književnika koji učestvuju na „Borinoj nedelji“, najvećoj južnosrpskoj književnoj manifestaciji.

Jelena Ranđelović, diplomirani bibliotekar u Biblioteci „Bora Stanković“  kaže da je prema evidenciji  te ustanove za sada desetak članova Biblioteke od početka godine pročitalo samo „Kratke priče“ Mihajla Pantića.

–  Što se tiče ostalih pisaca učesnika ovogodišnje 48. „Borine nedelje“  Ivane Dimić, nagrađenog Petra Miloševića ili Slavice Garan meni nije poznato da je njihova dela neko tražio.

Knjige tih autora imamo, jedino nam trenutno nedostaje nagrađena „Tinja Kalaz“  Petra Miloševića  –  kaže Ranđelovićeva.  

I delo prošlogodišnjeg laureata Draga Kekanovića „Veprovo srce“ nije se proslavilo među vranjskom čitalačkom publikom, jer niko nije ni tražio da pročita njegovo delo.

Podsetimo, grad Vranje izdvojio je za ovogodišnju „Borinu nedelju“ preko 2,5 miliona dinara, što je u kod organizatora, Književne zajednice „Borisav Stanković“ ocenjeno kao minorna suma prema onoj koju su tražili.  
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: