"NOVA BOLNICA za dve godine"

Lokalne vesti - Četvrtak 05.11.2015 - 15:19

Predstavnici Grada Vranja i Zdravstvenog centra najavili su završetak izgradnje nove Bolnice u Vranju za dve godine, nakon što je UO EVROPSKOG PROGRES-a ovaj projekat podržao sa 2,8 miliona evra.

Stanković, Stamenković, Antić: Za dve godine Stanković, Stamenković, Antić: Za dve godine

Ukupna vrednost  završetka izgradnje nove Bolnice od 6.000 kvadrata, koja će biti regionalnog karaktera, iznosi blizu 4,6 miliona evra.

Po rečima Zorana Antića, gradonačelnika Vranja,  za konačan završetak radova na novoj Bolniici Ministarstvo zdravlja izdvojiće 495.000 evra, dok će kompletnu infrastrukturu urediti Grad Vranje i za te namene izdvojiti oko 282.000 evra.


Ministarstvo zdravlje će učestvovati u opremanju Bolnice izdvajanjem million evra.

- Grad Vranje je ispoštovao sve zahteve koje je PROGRES postavio pred nas kao lokalnu samoupravu i ZC. Time smo potvrdili poverenje koje imamo kod misije Evropske unije u Srbiji - ocenjuje gradončelnik Antić.

Vlada Stamenković, direktor ZC Vranje, najavljuje da će nova Bolnica pod jednim krovom u Vranju biti u funkciji za dve godine.

- Čeka nas jedan ozbiljan posao. Do tada treba srediti infrastrukturu, građevinske radove, opremu i nemedicinsku opremu. To će značiti i otvaranje novih radnih mesta.

Nova zgrada Hirurškog bloka ili nove Bolnice obuhvatitće odeljenje Hirurgije, šest operacionih sala, Intenzivnu negu, Stacionar, Porodilište, Patologiju i savremeno PTO Odeljenje - najavljuje Stamenković.

Inače, radovi na izgradnji novog Hirurškog bloka počeli su 2005. godine i do sada je za ove aktivnosti utrošeno oko sedam miliona evra.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: