Nova godina: MAKEDONCI i BUGARI masovno u Vranju

Lokalne vesti - Četvrtak 14.12.2017 - 10:30

Iako u Vranju neće biti organizovanog dočeka Nove godine na otvorenom, veliko je interesovanje Bugara i naročito Makedonaca za provod u najluđoj noći u našem gradu.

Makedonci u vranjskim kafanama, Bugari na Besnoj Kobili FOTO: FB Makedonci u vranjskim kafanama, Bugari na Besnoj Kobili FOTO: FB

Prema preliminarnim podacima iz vranjskih ugostiteljskih objekata, na osnovu dosadašnjih rezervacija, ove godine se očekuje veća poseta iz susednih zemalja nego prošle godine, kada je Turistička organizacija registrovala preko 300 poseta.

U nekim od najvećih vranjskih restorana, iz Makedonije je bilo i do 40 odsto gostiju.
 
Veliko je interesovanje za vranjske restorane i kafane u etno stilu, uz tradicionalna domaća jela i nadaleko čuvenu vranjsku muziku.

Prema rečima Miće Mladenovića, gradskog većnika za turizam, neka prenoćišta su već popunila svoje kapacitete.

- Mi nemamo posebnu kampanju za goste iz inostranstva, s obzirom da Vranje nema smeštajne kapacitete u okviru javnih ustanova i preduzeća, već je u igri samo privatan smeštaj.

Dobra usluga i dobar provod su najbolja reklama i preporuka za naše goste koji se u velikom broju odlučuju da novogodišnje slavlje i ove godine provedu u našem gradu
– kaže većnik.

On dodaje da iz Bugarske postoji interesovanje grupe gostiju za doček Nove godine na Besnoj Kobili.

- Oni su nedavno zakupili kompletne smeštajne kapacitete na Besnoj Kobili i, kako su veoma zadovoljni posetom, najavljuju i dolazak za najluđu noć – kaže Mladenović.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: