Nova moda: Vido te na terasu

Lokalne vesti - Ponedeljak 21.04.2014 - 11:44

Pesma „Vido te na terasu“ koja se ovih dana vrti na društvenim mrežama, delo je dvojice mladih entuzijasta iz Vranja, koja na šaljiv način dočarava detalj iz života jednog pubertetlije.

"Srce juga"

Bend „ Srce Juga“ pesmu je ispevao na južnjačkom dijalektu, što je doprinelo da pesma bude odmah prihvaćena kod Vranjanaca.

Laganog ritma, ova pesma vrlo brzo ulazi u uši tim pre što melodiju čine rifovi uzeti od poznate grupe „U2“ i još poznatije pesme „ With or without you“.

Dvojac koji čini bend su Dejan Prokić Proka i Dalibor Branković Frozen.

Iako dolaze iz potpuno različitih struka, Prokić je diplomirani pravnik, a Branković rudar, ljubav prema muzici objedinila ih je u želji da iz svakodnevnice izađu sa svojevrsnom kreacijom koja će dočarati vranjski mentalitet.

Sam bend kao i tekst pesme, nastao je sasvim slučajno. Slobodno vreme provodili su u muziciranju i tokom jedne probe Prokić je na gitari ponavljao gitarski refren pesme, iznova i iznova.

Brankoviću nije mnogo trebalo da iz dosade vokalno „ nakiti“ pesmu i tada su došli na ideju da bi od toga mogli da urade nešto mnogo više sem zezanja na probi.

Dejan Prokić, koji poseduje svoj muzički studio, radio je na muzičkoj i video produkciji.

- Pesmu smo radili tri nedelje i odmah smo se odlučili za spot kako bi dočarali priču. Imamo oko 2.500 pregleda na „ Jutjubu“ i još 2.500 na FB-u, što uopšte nije loše za bend koji je nepoznat.

Za nedelju dana prikazivanja dobili smo veliki broj pozitivnih komentara, kako prijatelja tako i ljudi koji su pogledali spot – rekao je Prokić za OK radio.

On dodaje da je za celokupnu produkciju bilo presudno iskustvo iz ranijih bendova, kako Prokića tako i Brankovića.

Ovo je inače njihova treća pesma, a u najavi je još jedna koju će propratiti i video spot.

- Pesma je takoreći gotova, čeka se samo nasnimavanje vokala. Biće to još jedna obrada sa šaljivim tekstom, a planiramo da u skorijem periodu uradimo i jednu autorsku numeru – najavio je Prokić.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: