Nove donacije Evropskog PROGRES-a

Lokalne vesti - Sreda 04.02.2015 - 11:16

U Vranju su u sredu svečano dodeljeni ugovori za projekte Evropskog PROGRESA u okviru Fonda za učešće građana.

Sa svečanosti u Vranju Sa svečanosti u Vranju

Reč je o 16 projekata koji stimulišu saradnju organizacija civilnog društva i lokalnih samouprava. Vrednost donacije je preko 300.000 evra.

Finansiranje su omogućili Evropska unija, Vlada Švajcarske i Vlada Srbije.

Projekti će osim u Vranju biti realizovani u Trgovištu, Surdulici, Bujanovcu i Bosilegradu.

Ceremonija je upriličena  u velikoj sali Skupštine grada.

Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport kazao je za OK Radio da je prioritet za  Evropski  PROGRES  koji finansiraju EU i Vlada Švajcarske bolja saradnja  između opštinskih administracija  lokalnih samouprava sa jedne i civilnog društva sa druge strane.

 - Mislim da su svi projekti za koje smo danas potpisali ugovore, da  su sve organizacije civilnog društva veoma bitne za poboljšanje uslova građana na lokalu da li je reč o edukaciji nacionalnih manjina, da li je reč o poboljšanju uslova ljudi sa invaliditetom. To je priznanje uloge civilnog društva u ovom regionu – kazao je Devenport.

Prema njegovim rečima Evropski  PROGRES je podržao konkretne projekte koji imaju održiv značaj i koji mogu da dovedu do suštinskog poboljšanja uslova života građana ovog regiona.

Na svečanosti  su  govorili i menadžer PROGRESA Grem Tindal, a u ime domaćina obratio se i gradonačelnik Vranja Zoran Antić.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: