Novi početak PROGRES-a

Lokalne vesti - Utorak 24.06.2014 - 11:27

Vranje - Potpisivanje ugovora o dodela bespovratnih sredstava, u okviru novog razvojnog programa Evropske unije, namenjenih razvoju za 34 lokalne samouprave juga i jugozapada Srbije održano je u sredu 24. juna u Novom Pazaru.

Novi početak najvećeg donatorskog projekta na jugu Srbije Novi početak najvećeg donatorskog projekta na jugu Srbije

Ugovore o sprovođenju programa “Evropski PROGRES” i dodeli bespovratnih sredstava Evropske unije i Vlade Švajcarske potpisaće ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović, ambasador Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport, direktorka Švajcarske agencije za razvoj i saradnju u Srbiji Izabel Perih i regionalni direktor Kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) za Aziju, Evropu, Bliski istok i Okeaniju Brus Mekaron.

 Kroz jačanje lokalnog upravljanja, stvaranja povoljne sredine za razvoj infrastrukture i privrede, poboljšanje sprovođenja socijalne inkluzije i politika zapošljavanja ovaj program u naredne tri i po godine treba da doprinese održivom razvoju nedovoljno razvijenih područja.

Za sprovođenje Evropskog  PROGRES-aa, Evropska unija izdvaja 19,6 miliona evra, Vlada Švajcarske daje 4,86 miliona evra, dok će Vlada Srbije preko resornih ministarstava i lokalnih samouprava obezbediti dodatno učešće u projektima.

Od ukupnog iznosa, osam miliona evra opredeljeno je za prioritetne infrastrukturne projekte koji će biti sprovođeni preko Sektora Ministarstva finansija za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije (CFCU).

Kancelarija za evropske integracije Republike Srbije (SEIO) pružaće strateške smernice, dok će za sprovođenje programa biti zadužene Kancelarija ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) i Vlada Republike Srbije.

Programom će biti obuhvaćeni Novi Pazar, Ivanjica, Nova Varoš, Priboj, Prijepolje, Raška, Sjenica i Tutin na jugozapadu Srbije, kao i Prokuplje, Blace, Žitorađa, Kuršumlija, Leskovac, Bojnik, Vlasotince, Lebane, Medveđa, Crna Trava, Vranje, Bosilegrad, Bujanovac, Vladičin Han, Preševo, Surdulica, Trgovište, Brus, Aleksinac, Gadžin Han, Doljevac, Merošina, Svrljig, Babušnica, Bela Palanka i Knjaževac na jugoistoku zemlje.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: