NOVOGRADNJA naplatila dug: Kreditom do DEBLOKADE

Lokalne vesti - Utorak 13.06.2017 - 10:09

Grad Vranje povukao je poslednjih 25 miliona dinara iz kreditnog stend baj aranžmana za deblokadu gradske kase, koja je blokirana potraživanjem „Novogradnje“ u likvidaciji.

30 miliona Novogradnji u stečaju FOTO OK Radio 30 miliona Novogradnji u stečaju FOTO OK Radio

Račun grada Vranja je blokiran prošle sedmice, nakon što je na naplatu stigla izvršna sudska presuda na iznos od oko 30 miliona dinara.

Reč je o sudskom procesu koji datira još iz 2005. godine, zbog neisplaćenih radova koje je izvodila vranjska „Novogradnja“, a za račun lokalne samouprave.

Grad je pokušao da se advokatima „Novogradnje“ stupi u kontakt radi pregovora o isplati duga na rate, međutim, odgovora nije bilo, kaže za OK Radio gradski većnik za finansije Ivan Stanković.

- Mi smo bili pripremljeni za ovakvu situaciju, tako da smo sačuvali sredstva u iznosu od 25 miliona iz kreditnog aranžmana koji je napravljen upravo zbog ovakvih slučajeva.

„Novogradnja“ je u ponedeljak naplatila tih 25 miliona dinara i ostatak će naplatiti u utorak, tako da ne očekujemo dužu blokadu računa
– kaže gradski većnik Ivan Stanković.

To jeste dodatno opterećenje za gradsku kasu, priznaje većnik Stanković, ali je moralo da se urgentno interveniše kako bi se izbegle dodatne komplikacije sa gradskim finansijama.

- Opet moramo da vraćamo dugove, tako da, umesto da krpimo rupe po gradu, moraćemo da krpimo rupe u budžetu – ističe Stanković.

Poslednje informacije pred objavljivanje ovog teksta kažu da je račun grada Vranja deblokiran u celosti, što nam je potvrdio Ivan Stanković.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: