NU: Veliko interesovanje za KNJIŽEVNU KOLONIJU

Lokalne vesti - Četvrtak 14.12.2017 - 12:42

U prepunoj sali Gimnazije u Vranju u sredu su se pred publikom našli afirmisani pisci i scenaristi trenutno najgledanije serije „Senke nad Balkanom“, Dejan Stojiljković i Vladimir Kecmanović.

Vranjanci zainteresovani za pisanu reč. Foto: NU Vranjanci zainteresovani za pisanu reč. Foto: NU

Vrlo intrigantna priča o preplitanju malo poznatih istorijskih činjenica i stvaralačke fikcije, izazvala je reakciju publike.

Gordana Dimitrijević, direktorka Narodnog univerziteta, kaže da su mnogi svojim pitanjima pokrenuli zanimljivu temu o ulozi Rusije tokom svetskih ratova u Srbiji i o realnom stanju srpskog društva nakon formiranja Kraljevine SHS.

- Osim književnih večeri, izuzetno interesovanje izazvale su i interaktivne radionice sa učenicima osnovih i srednjih škola.

Veliki odziv školaraca je najbolji dokaz da su mlade generacije i dalje zainteresovane za lepu pisanu reč
- dodaje Dimitrijevićeva.

Gost prve večeri kolonije Gradimir Stojković, govorio je o svom odrastanju, o prvoj nagradi i velikom prijateljstvu sa Brankom Ćopićem i Mikom Antićem, o romanima i liku Hajduka Gligorija Pecikoze, dečaka iz provincije, i njegovoj borbi da nađe svoje mesto u haosu velegrada.

Druge večeri publici se predstavila Slavica Garonja, književnica, folklorista, književni kritičar i univerzitetski profesor.

Kroz svoju životnu priču, osvrnula se na mnoge žene pripovedače, čiji je književni rad nepravedno zapostavljen.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: