OBRADOVIĆU uručeni ključevi ŠAPCA

Lokalne vesti - Subota 23.04.2016 - 14:19

Svečanom akademijom i dodelom Aprilskih nagrada, najvećeg priznanja koje dodeljuje grad Šabac za sveukupan doprinos razvoju, sinoć je u Pozorištu obeležen je 22. april - Dan grad Šapca.

Nova značajna nagrada za Obradovića FOTO FB Nova značajna nagrada za Obradovića FOTO FB

Dobitnici Aprilske nagrade u kategoriji Razvoj demokratskih vrednosti i poštovanje ljudskih prava i sloboda su Vukašin Obradović, predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije, i Ružica Popović, osnivač i predsednik UO Fondacije „Humano srce Šapca”.

Obradoviću je dodeljeno i zvanje Počasni građanin Šapca, a njegov izbor Komisija je obrazložila činjenicom da promoviše pozitivne vrednosti, najviše etičke standarde, profesionalni pristup radu i stalno angažovanje u razvoju demokratskih vrednosti i poštovanju ljudskih prava i sloboda.

Prisutnima se obratio gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, koji je dobitnicima uručio i ključeve grada.

I akademik Dušan Kovačević dobitnik je Aprilske nagrade grada Šapca u kategoriji Ukupan razvoj i promocija grada Šapca. Osim Ključa grada, Dušanu Kovačeviću dodeljeno je i zvanje Počasni građanin grada Šapca.

Kako je u odluci Komisije za dodelu Aprilske nagrade obrazloženo, Dušan Kovačević je najznačajniji savremeni srpski pisac, a Šabac kao grad u kom se školovao, uz njegovo delo, dobija na značaju i vrednosti.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: