Ode predsednik u poslanike

Lokalne vesti - Petak 03.10.2014 - 08:26

Vranje - Aktuelni predsednik opštine Vladičin Han Goran Mladenović od petka će postati narodni poslanik, nakon povlačenja nekoliko poslanika SNS-a iz Skupštine Srbije.

Otići ili ostati: Mladenović Otići ili ostati: Mladenović

Kako OK Radio saznaje u Opštinskom odboru SNS - a u Vladičinom Hanu, ima tri moguća kandidata za upražnjeno predsedničko mesto u Hanu.

To su Dragutin Dimčevski, aktuelni potpredsednik i pukovnik u penziji, Branislav Tošić, takođe potpredsednik i veterinar, ali i Tomislav Simonović, privatni preduzetnik i kum aktulenog predsednika opštine, i jedan od četvorice potpredsednika lokalnog odbora.

Sva trojica su odbornici u lokalnom parlamentu, od ukupno šestoro koliko je nakon poslednjih lokalnih izbora pripalo SNS.

Jedan od kandidataa Dragutin Dimčevski  kaže da ne razmišlja o kandidaturi i da će se ponašati kako stranka odluči.

- Sa Mladenovićem sam u kontaktu, ali ne mogu ništa da govorim o tome. Ima ljudi i u stranci i van  nje koji bi voleli da me vide na mestu predsednika opštine - rekao je Dimčevski.

Tomislav Simonović je potvrdio da se Mladenović službeno nalazio u Beogradu, ali nije želeo da otkriva razloge tog puta, kao ni da komentariše svoju kandidaturu za budućeg predsednika.

Mladenović i Tošić su ostali nedostupni za bilo kakav komentar.

Na poslednjim parlamentarnim izborima koji su održani 16. marta ove godine, Goran Mladenović  nalazio se  na 170. poziciji liste kandidata za poslanike iz redova SNS.

Mladenović, inače, po zakonu ne može biti i poslanik i predsednik opštine. Ostaje mu jedino mesto predsednika Skupštine, ali se onda javlja problem kršenja koalicionog dogovora stranaka koje u Hanu drže vlast.

Slađana Tasić

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: