Odložena obnova STARE BOLNICE

Lokalne vesti - Ponedeljak 21.08.2017 - 13:00

Evropski PROGRESS je početkom avgusta po drugi put objavio tender za izradu tehničke dokumentacije za rekonstrukciju starog paviljonskog dela Opšte bolnice u Vranju.

Bolnica u Vranju još čeka majstore FOTO OK Radio Bolnica u Vranju još čeka majstore FOTO OK Radio

Prvi tender za tehničku dokumentaciju, za šta je Evropski PROGRESS opredelio 50.000 evra, objavljen je juna ove godine, pa je OK Radio pokušao da sazna zbog čega je javni poziv ponovljen.

Tenderi kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) koja realizuje razvojni program Evropski PROGRES, uvek se sprovode u cilju dobijanja ponuda koje će u potpunosti ispuniti zahteve korisnika, poštujući stroge i transparentne UNOPS procedure, kažu iz ove evropske organizacije.

- Ovako organizovani javni pozivi garantuju konkurentan proces onima koji šalju ponude, a korisnicima obezbeđuju da su usluge, oprema ili radovi koji se ugovaraju isplativi.
 
Shodno tome, u slučajevima kada se na tender ne prijavi dovoljno preduzeća, ili njihova ponuda nije u skladu sa opisom traženog zadatka, u dogovoru sa korisnicima i donatorima, tenderi se ponovo oglašavaju ili produžavaju.
 
S obzirom na to da je ova javna nabavka još uvek u toku, u ovom trenutku ne možemo da Vam pružimo dodatne informacije
– stoji u odgovoru Evropskog PROGRESS-a.

Inače, tender obuhvata analizu postojećeg idejnog rešenja, projekat za građevinsku dozvolu i projekat za izvođenje radova rekonstrukcije paviljonskog dela Opšte bolnice u Vranju.

To bi kasnije trebalo da omogući funkcionalnu povezanost sa novim Hirurškim blokom, čija je gradnja u toku.

Prema podacima sa sajta Evropskog PROGRESS-a, krajnji rok za prijavljivanje zainteresovanih je 25. avgust.

Zgrade Opšte bolnice u Vranju datiraju iz perioda pedesetih, šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka.

Sprovođenje Evropskog PROGRES-a, programa koji doprinosi održivom razvoju južne i jugozapadne Srbije, Evropska unija i Vlada Švajcarske podržavaju sa ukupno 24,46 miliona evra.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: