Održana peta tribina OK Radija

Lokalne vesti - Sreda 11.02.2015 - 14:21

U organizaciji OK Radija, a uz podršku Grada Vranja, Načelstva Pčinjskog okruga i Delegacije EU u Srbiji, u sredu je u Vranju održana tribina pod nazivom „Vladavina prava i jug Srbije“.

Detalj sa tribine u Vranju Detalj sa tribine u Vranju

Reč je o petoj po redu tribini koja se održava kao deo projekta OK Radija “Vladavina prava - da živimo kao sav normalan svet”, koji je deo šireg projekkta EU koji se implementira pod nazivom “Jačanje slobode medija u Srbiji”.

Uvoodnu reč na tribini dao je moderator, programski direktor OK Radija Saša Stojković.

Na početku tribine prisutnima se obratio načelnik Pčinjskog upravnog okruga Slaviša Bulatović koji je istakao da su neophodne reforme u javnoj upravi i stvaranje moderne javne administracije.

 Gradonačelnik Vranja Zoran Antić je istakao neophodnost institucionalnog okvira vladavine prava. On je govorio i o pojmu slobode u savremenom društvu, pretpostavljajući zaštitu univerzalnih prava pojedinaca, kao osnovu vladavine prava u međunarodnim odnosima.

Posle njih, o štrajku advokata i rešenjima koja su dovela do njegovog završetka, ali i o stanju na jugu Srbije govorili su narodni poslanici SNS-a Dragan Nikolić i Nenad Mitrović.

Posle kraće pauze tribina je nastavljena izlaganjem zamenika predsednika opštine Trgovište Nenada Kolića, posebno inspirativnim izlaganjem narodnog poslanika PDD-a Šaipa Kamberija i pomoćnika predsednika opštine Bosilegrad i zamenika Nacionalnog saveta Bugara u Srbiji Stefana Stojkova.

U diskusijama koje su potom usledile čule su se ideje Bore Ristića iz Osnovnog suda u Vranju, Leposave Jovčić iz Višeg tužilaštva u vranju i Nebojše Silistarevića, ppredstavnika romske zajednice iz Vranjske Banje.

Završna diskusija advokata Aleksandra Stojkovića ostavila je poseban utisak.

Tribini su pored navedenih prisustvovali i predstavnici javnog i političkog života Vranja i opština Pčinjskog okruga, privrednici, direktori javniih preduzeća i nosioci visokih funkcija u lokalu.   
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: