Okončana debata o javnom interesu u medijima

Lokalne vesti - Subota 20.06.2015 - 09:25

U Vranju je održana završna debata o modelu mehanizma utvrđivanja medijskih tema od javnog interesa, koju je organizovalo Nezavisno udruženje novinara, u saradnji sa Gradom Vranjem.

Kako zaštititi javni interes: Učesnici debate Kako zaštititi javni interes: Učesnici debate

U ime domaćina učesnike skupa pozdravili su zamenik gradonačelnika Vranja Dragoljub Stevanović i članica Gradskog veća Nela Dimitrijević ističući značaj definisanja javnog interesa i profesionalnog i objektivnog informisanja medija.

- Prošle godine raspisan je prvi put konkurs za finansiranje projekata iz oblasti javnog informisanja i bilo je izvesnih propusta, koje ćemo, nakon ovih debata otkloniti - istakao je zamenik Stevanović.

O mehanizmima za utvrđivanje javnog interesa u oblasti informisanja na niovu lokalne samouprave govorio je Vukašin Obradović, predsednik Nezavisnog udružena novinara Srbije.

Prema njegovim rečima utvrđivanje  javnog interesa kreiran je sa željom da doprinese poboljšanju implementacije novog Zakona o javnom informisanju i medijima i povećanju efikasnosti i svrsishodnosti korišćenja budžetskih sredstava.

On je govorio i o fazama sprovođenja mehanizma utvrđivanja javnog interesa, koje bi trebalo da počnu od septembra.

Generalni sekretar NUNS-a Svetozar Raković predstavio je model Pravilnika o sufinansiranju projekata za ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja na nivou  lokalne samouprave, a Ana Novaković iz Balkanske istraživačke mreže rezultate istraživanja o finansiranju lokalnih medija u Srbiji u 2013.godini.

Debata je organizovana u okviru projekta ,,Javni interes za građane i medije", koji se realizuje uz podršku Fondacije za otvoreno društvo.

Pored Vranja, pilot projekat se sprovodi u Čačku i Nišu.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: