Olakšica za INVESTITORE: Vranje na ELEKTRONSKOM DLANU

Lokalne vesti - Sreda 07.06.2017 - 10:59

Preduzeće „Map Soft“ iz Beograda izradilo je softver koji će potencijalnim investitorima prikazati sve potrebne podatke vezane za infrastrukturu grada i Industrijske zone Vranje.

Jednim klikom miša do svih podataka FOTO: Jednim klikom miša do svih podataka FOTO: "MapSoft" printscreen

Izrada ovog softvera deo je projekta "GIS (Geografski informacioni sistem) u funkciji održivog razvoja", koji grad Vranje realizuje uz pomoć Evropskog PROGRESS-a.

Softver će biti instaliran na zvaničnom gradskom sajtu i omogućiće pregled svih slobodnih lokacija za investitore, kaže za OK radio šef Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Boban Stanković.

- Najveća pažnja u ovom delu je posvećena lokacijama u Bunuševcu i buduće obilaznice kod Industrijske zone sa kompletnom infrastrukturom.

To praktično znači da će jednim klikom miša moći da se na mapi grada vidi satelitski snimak katastarske podloge.

Kada se izabere lokacija, moći će da se vidi šta je prisutno od infrastrukture, voda, struja, kanalizacija, vlasnička struktura i sve drugo
– pojašnjava Stanković.

Program omogućava i pregled planova detaljne regulacije, generalni urbanistički plan, prostorni plan, kao i planove za buduće vodovodne i kanalizacione mreže.

Grad Vranje je formirao posebnu IT službu pri Gradskoj upravi, čiji je zadatak ažuriranje svih podataka, tako da će potencijalni investitori imati u svakom trenutku pregled najsvežijih podataka.

Ovaj softver je pušten u probnu upotrebu i za sada je pristup ograničen na interne korisnike, a uskoro će biti u punoj upotrebi za sve zainteresovane.

U narednom periodu će biti ubačeni snimci i podaci za čitav grad Vranje, dodaje Stanković.

- Imamo potpisane protokole sa EPS-om“Telekomom”, “Vodovodom” i Zavodom za urbanizam, tako da će uskoro biti vidljive sve nadzemne i podzene instalacije.

To je odlična baza podataka, ne samo za investitore, već i za buduće projekte planiranja infrastrukture, kao i za razvoj komunalnog programa
– kaže Boban Stanković.

Vrednost čitavog projekta "GIS u funkciji održivog razvoja" vredan je oko 100.000 evra, a finansira ga “Evropski PROGRESS” u iznosu od 90 odsto, dok je ostatak bila obaveza lokalne samouprave.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: