OPŠTINARI: Umesto štrajka, okretanje naprednjacima

Lokalne vesti - Utorak 14.07.2015 - 12:27

Radnici Gradske uprave u Vranju, članovi sindikata, umesto u generalni štrajk, odustali su u utorak od obustave rada i rešili da pomoć zatraže od državnih institucija.

Zaposleni u gradskoj upravi gube strpljenje FOTO A. Stojković Zaposleni u gradskoj upravi gube strpljenje FOTO A. Stojković

Kako je saopšteno u utorak na skupu organizovanom u skupštinskoj sali, predstavnici sindikata zaposlenih u Gradskoj upravi već su pomoć zatražili od državnog sekretara Ministarstva privrede Dragana Stevanovića Bosketa (SNS) i sa njim u ponedeljak održali sastanak.

– Ovo je treći put kako zakazujemo generalni štrajk i otkazujemo, jer se ljudi plaše da ne ostanu bez posla. Uvek kada smo obustavljali rad na po sat vremena imalo nas je od 120 do 140 radnika.

Uvek kada smo najavili generalni štrajk, broj radnika se prepolovi. Vrše se pritisci i preti se radnicima otkazom.

Zbog toga smo doneli odluku da štrajkove više ne organizujemo, nego da pomoć zatražimo od republičkih državnih organa – kaže predsednica sindikata Jelena Janković.

Prema njenim rečima, već sedam meseci od kako radnici Gradske uprave negoduju zbog drastičnog smanjenja zarada, a lokalna samouprava nema „ni trunke sluha za to“.

– Pregovarali smo, molili smo, vršili pritiske, ali očito da nikoga ovde nije briga za to što već sedam meseci preživljavamo „survivor“.

Grubo računajući, svako od nas je za ovih sedam meseci izgubio po 105.000 dinara neto, a nas je 193. Gde su te pare?

Posle vrlo korektnog sastanka sa Bosketom, zatražili smo i sastanak u Ministarstvu za lokalnu samoupravu i načelnik okruga Slaviša Bulatović (SNS) mi je maločas saopštio da je sastanak zakazan za sredu sa državnim sekretarom Ivanom Bošnjakom – kaže Jankovićeva.

Podsetimo da radnici Gradske uprave u načelu traže poboljšanje materijalnog položaja o čemu je OK Radio i ranije izveštavao.

Kako kažu, mnogim radnicima je plata i ispod zakonskom minimuma nakon smanjenja zarade za 10 posto po nalogu Republike i nakon dodatnog smanjenja odlukom lokalne samouprave.

autor: Aleksandar Aca Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: