Osatica 2018: HEROJE ne zaboravljamo

Lokalne vesti - Ponedeljak 29.01.2018 - 10:44

U okviru obeležavanja Dana grada, u nedelju je organizovan tradicionalni marš do Osatice “Stazama oslobodilaca Vranja iz 1878. godine".

Skup kraj spomen-obeležja u Osatici FOTO: vranje.org.rs Skup kraj spomen-obeležja u Osatici FOTO: vranje.org.rs

Kraj spomenika je služen pomen poginulim ratnicima za oslobođenje Vranja u januaru 1878. godine, od kojih je većina sahranjena na ovom groblju.

Vence i cveće na spomen obeležje su položili predstavnici Grada na čelu sa gradonačelnikom Slobodanom Milenkovićem, delegacija Vojske Srbije, koju je predvodio komandant 4. brigade pukovnik Slobodan Stopa, SUBNOR-a, Udruženja potomaka ratnika Srbije od 1912. do 1918. godine, izviđačkog odreda “Sima Pogačarević”, Planinarskog kluba "Železničar 2006." Vranje i biciklista Vranja.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković je u svom obraćanju rekao da se odaje počast slavnim herojima koji su se borili za nezavisnost, dostojanstvo i identitet srpskog juga.

- U mahali Osatica počiva najveći broj naših junaka, čiju hrabrost nikada nećemo zaboraviti.

Na nama je da čuvamo mir i slobodu, i da svi zajedno doprinesemo razvijenom i uređenom društvu zbog budućih naraštaja.

Budimo im uzoran primer, i pokažimo da brinemo za njihovu sigurniju budućnost - rekao je gradonačelnik Milenković.
 

    

    

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: