Osmaci polažu kombinovani test

Lokalne vesti - Sreda 18.06.2014 - 10:48

Završnog, trećeg dana male mature osmaci u Vranju polažu novouvedeni, kombinovani test iz pet predmeta - fizike, hemije, biologije, istorije, geografije.

Ilustracija Ilustracija

Na probnom testu održanom u maju, pokazalo se da je deci bio najteži upravo ovaj test i to pitanja iz fizike i hemije.

Pitanja iz srpskog i matematike, koja su osmaci rešavali prethodna dva dana, nose po 16 bodova, a kombinovani test osam.

Testove  iz srpskog jezika i matematike prema podacima odeljenja Ministarstva prosvete u Vranju je od 895 prijavljenih  učenika polagalo 888 osmaka.
 
Maja Andonović učenica OŠ “Vuk Karadžić”  u Vranju kaže da je zadovoljna kako je uradila pitanja iz srpskog i matematike ali je malo plaši kombinovani test. Ona planira da upiše Medicinsku školu, smer zubni tehničar.

- Matematika je bila teža od srpskog jezika – kaže Marta Dimić iz OŠ “Vuk Karadžić”, navodeći da joj je željena škola za dalje obrazovanje Medicinska.

Za buduću srednjoškolku Marinu Zlatković takođe iz “Vukove” škole testovi iz srpskog jezika i matematike bili su kako tvrdi “podjednako laki”.

Ako osvoji potrebne bodove Marina će upisati Gimnaziju “Bora Stanković”.

Preliminarni rezultati završnog ispita biće objavljeni 20. juna, a konačni 26. juna.

Predaja popunjenih lista želja rezervisana je za 27. i 28. jun, 6. jula je raspored učenika po školama, a upis u prvom krugu 7. i 8. jula.

Drugi krug traje od 7. do 10 . jula. Osim poena na završnom testu, za upis u srednju školu boduje se i uspeh od 6. do 8. razreda koji nosi maksimalnih 60 poena.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: