OSTAVKA Tomićeve, KOSTIĆ preuzela Apoteku

Lokalne vesti - Petak 30.12.2016 - 11:18

Skupština grada je na poslednjem zasedanju u ovoj godini, nakon ostavke direktorke Apotekarske ustanove Vranje Olivere Tomić, za vršioca dužnosti direktora imenovala diplomiranog farmaceuta Ivanu Kostić.

Ivana Kostić, privatna arhiva Ivana Kostić, privatna arhiva

Ostaje nejasno na koji način je Kostićeva povezana sa Jedinstvenom Srbijom, ali svakako na čelo Apoteke dolazi kao kadar, ili bar uz aminovanje te stranke.  

Nova direktorka dolazi na čelo ustanove u trenutku koji se može nazvati najtežim do sada, potvrđuje Kostićeva u izjavi za OK Radio.

- Ja sam dugo u Apoteci i trenutna situacija je najgora od kada ja radim.

Trebaće dosta napora da se stvari pokrenu i da se promeni organizacija ustanove.

Pratićemo uputstva iz republike i njihov stav po pitanju rešavanja problema Apotekarskih ustanova i moji radnici i ja ćemo dati sve od sebe da stvari krenu napred
– kaže nova direktorka.

Ona dodaje i da će sve dalje akcije zavisiti od novih rešenja koja bi po novom zakonu o zdravstvu trebalo da stupe na snagu početkom naredne godine.

Prema prvoj varijanti, nakon što je postalo izvesno da će dosadašnja direktorka Olivera Tomić napustiti čelo ove ustanove, kao njena zamena pominjala se Olivera Janjić, članica JS, kojoj po koalicionom sporazumu pripada direktorsko mesto u Apoteci.

Ovo rešenje je prihvatila i gradska mandatno imunitetska komisija, na osnovu kojeg je trebalo da do smene dođe na prošloj sednici gradskog parlamenta krajem novembra.

Međutim, do toga nije došlo zbog toga što, kako saznajemo, Janjićeva nije zaposlena u Apotekarskoj ustanovi, što je obavezan uslov po sistematizaciji.

Ivana Kostić rođena je u Vranju, a na Farmaceutskom fakultetu u Beogradu je diplomirala 1990. godine, kada počinje njena karijera u vranjskoj Apoteci.

Obavljala je i funkciju načelnice odeljena Apoteka 1 i član je Upravnog odbora ustanove.

Novu dužnost Ivana Kostić će preuzeti nakon potpisivanja rešenja od strane Gradske uprave, prvog radnog dana 2017. godine.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: