Pala vlast u PREŠEVU

Lokalne vesti - Petak 10.03.2017 - 13:29

Vranje - Predsednik Opštine Preševo Šćiprim Arifi podneo je u petak ostavku na tu funkciju, što je obrazložio raskidom koalicije sa strankom Pokreta za demokratsko delovanje (PDD) Rize Halimija, prenosi Tanjug.

Raskinut sporazum između Halimija (levo) i Arifija (desno) FOTO: S. Tasić/OK Radio Raskinut sporazum između Halimija (levo) i Arifija (desno) FOTO: S. Tasić/OK Radio

Arifi je optužio Halimija da nije ispoštovao principe koalicionog sporazuma, na osnovu kojeg je on postao predsednik opštine.

- Imamo koaliciju koja je dogovor u principu između mene i Rize Halimija.

Od samog početka ovaj sporazum se ne poštuje, posebno kada je reč o odredjivanju funkcija u institucijama lokalne vlasti
- rekao je Arifi na konferenciji za novinare, a prenose lokalni mediji.

Arifi je Halimija optužio i da je odgovoran za štetu, koju je time načinjena toj lokalnoj zajednici.

OK Radio nije mogao da stupi u kontakt sa Arifijem, niti bilo kojim akterom najnovijih dešavanja u Preševu, jer je za petak u 14 časova zakazana hitna sednica lokalnog parlamenta.

Dobri poznavaoci političkih prilika u Preševu navode da će na sednici biti imenovani novi funkcioneri opštine.

Prema tim saznanjima, predsednica Skupštine opštine Preševo Ardita Sinani iz PDD-a Rize Halimija biće imenovana za predsednicu opštine, dok će njeno mesto zauzeti Sami Saliju, lider otcepljenog krila DPA Ragmija Mustafe.

Odbornička grupa Salijua bi trebalo da bude i novi partner u vlasti PDD-u Rize Halimija.


Tako bi novu skupštinsku većinu od 22 od ukupno 38 odbornika, činilo 10 odbornika Halimijeve PDD, isto toliko odbornika koje predvodi Saliju i dva odbornika Demokratske unije Albanaca (DUD) Skendera Destanija.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: