Pasoši kasne, Živka zavodi red

Lokalne vesti - Subota 12.07.2014 - 13:05

Vranje - Izrada novih biometrijskih pasoša i ličnih karata kasni zbog nedostatka obrazaca u Zavodu za izradu novčanica i kovanog novca, saznaje OK Radio.

Kasne pasoši, kasni i more Kasne pasoši, kasni i more

Do nedavno se na dobijanje ovih dokumenata u Vranju čekalo od pet do sedam dana, a sada svo oni koji su zahtev podneli čekaju i po 12 dana.

U vranjskoj policiji kažu da je problem u Beogradu, jer oni sve uredno i na vreme dostave Zavodu.

Kako su objasnili, poslednje „tri ture zahteva“ realizuju se sa zakašnjenjem zbog nedostatka obrazaca za izradu pasoša i ličnih karata.

Podsetimo da je prilikom podnošenja zahteva za pasoš potrebno pripremiti važeću ličnu kartu, uverenje o državljanstvu, pasoš čiji je rok važenja istekao i dokaz o uplaćenoj naknadi za obrazac pasoša.

Za biometrijsku ličnu kartu treba dostaviti prethodno izdatu ličnu kartu, izvod iz matične knjige rođenih izdat na obrascu sa neograničenim rokom važenja, uverenje o državljanstvu i dokaz o uplaćenoj naknadi za obrazac lične karte.

Za vađenje novog pasoša treba spremiti 3.600 dinara, dok je cena lične karte oko 1.200 dinara sa svim taksama.

Svakako, pre podnošenja zahteva za dobijanje ovih dokumenata treba se „naoružati“ dobrim strpljenjem, jer postoji mogućnost da budete vrlo neprijatno dočekani od strane pojedinih službenica u vranjskoj Policijskoj upravi.

Po pisanim pravilima ne smete u MUP-u biti u kraćim pantalonama, sa papučama i otvorenim sandalama, a po nepisanim pravilima ne smete nositi ni naočare za sunce.

Ukoliko vam se desi da naočare zaboravite da skinete, postoji „opasnost“ da naletite na izvesnu službenicu Živku koja će vam poput nervoznog policajca „narediti“ da iste odmah skinete.

Međutim, u ovdašnjoj policiji na pasoškom odeljenju ima i službenica koje mogu poslužiti ostalim kolegama kao primer poslovnog i kulturnog ponašanja prema strankama.

Bilo kako bilo, potrebno je što ranije podneti zahtev za dobijanje novih dokumenata, tim pre ukoliko planirate ovogodišnji odmor van granica Srbije.  

autor: Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: