“Pažljivkova pravila” i za najmlađe Vranjance

Lokalne vesti - Sreda 02.09.2015 - 12:13

Učenicima prvog razreda OŠ ,,Vuk Karadžić" u Vranju Milan Petrović, načelnik u Agenciji za bezbednost saobraćaja iz Beograda i Nenad Stamenov, pomoćnik gradonačelnika Vranja, uručili su knjige ,,Pažljivkova pravila saobraćaja" s ciljem da se prvaci upoznaju sa osnovnim pravilima u saobraćaju.

Bezbednost dece najvažnija. Foto: vranjeorg.rs Bezbednost dece najvažnija. Foto: vranjeorg.rs

- Cilj  Srbije je da do 2020.godine, nemamo ni jedno poginulo dete u saobraćaju, što je predviđeno i republičkom Strategijom. Ovakvim i drugim akcijama želimo da podignemo svest kod najmladjih, ali i svih učesnika u saobraćaju - rekao je Petrović.
 
On je najavio da će širom zemlje u školama biti organizovana besplatna dodela knjiga.
Pomoćnik gradonačelnika Nenad Stamenov uručio je prvacima raspored časova koji je Savet za bezbednost saobraćaja grada Vranja uradio u saradnji sa Školom animiranog filma.

On je najavio i uređenje ,,zone škole" pored OŠ ,,Jovan Jovanović Zmaj". Po njegovim rečima, do kraja nedelje i svi učenici prvog razreda dobiće knjige i rasporede.

Inače, prošle godine na teritoriji Grada Vranja u saobraćaju je povređeno devetoro dece, a za osam meseci ove godine njih četvoro.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: