PDD traži mesto u novoj VLADI

Lokalne vesti - Sreda 25.05.2016 - 08:44

Vranje - Fatmir Hasani iz PDD-a, u razgovoru za „Kažiprst“ B92 kaže da je sazrelo vreme da Albanci sa juga Srbije budu deo nove vladajuće koalicije.

Hasani na B92 FOTO screenshoot B92 D. Ristić Hasani na B92 FOTO screenshoot B92 D. Ristić

Gostujući u emisiji “Kažiprst”, jedini predstavnik Albanaca s juga Srbije u novom skupštinskom sazivu izjavio je da PDD može da predstavlja svojevrstan "most saradnje".

- Želimo da utičemo pozitivno na stabilnost, da budemo most između Srbije, Albanije i Kosova. Cilj nam je i da utičemo na razvoj Preševa, Medveđe i Bujanovca -  rekao je Hasani.

Kako je naveo, osnovni cilj njegovog delovanja biće ekonomski razvoj tri opštine s juga Srbije, ali zasad nema nečega o čemu bi se pregovaralo sa vladajućom većinom.

Na pitanje da li bi ulazak u vladu podrazumevao da Partija za demokratsko delovanje zatraži ministarsko mesto ili neko mesto državnog sekretara, Hasani odgovara da "zasad ništa nije precizirano".

PDD je jedina albanska partija koja je učestvovala na parlamentarnim izborima u Srbiji, jer su se ostale odlučile na bojkot.

- Jesu bojkotovale izbore, ali ja sam u stanju da sarađujem i sa tim partijama i da njihove stavove prenosim u Skupštini - rekao je Hasani za “Kažiprst” B92.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: