PEŠKE krijumčarili migrante!

Lokalne vesti - Petak 19.08.2016 - 13:03

Zajedničke snage Vojske Srbije i MUP-a su u združenoj akciji, u okolini Niša i Leskovca, uhvatili dva krijumčara migranata, jednog iz Bujanovca i drugog iz Preševa, potvrdio je za OK Radio kapetan korvete Jovan Krivokapić, portparol ministarstva odbrane i VS.

VS u akciji FOTO ministarstvo odbrane VS u akciji FOTO ministarstvo odbrane

Akciju su sprovele zajedničke snage Vojske Srbije i MUP-a, u saradnji sa BIA-om i Policijskim upravama Niša i Leskovca.

- Bujanovčanin V.D. (18) je uhvaćen u blizini Leskovca, kako pešice predvodi grupu od pet migranata.

U kombi vozilu marke “Opel”, kojim je upravljao muškarac iz Preševa A.H. (23), u okolini Niša pronađeno je 25 migranata.

Oba krijumčara su državljani Republike Srbije, ali se radi o dva odvojena slučaja, koji nisu u vezi
– navodi kapetan Krivokapić.

Oba lica su, nakon hvatanja, predata okružnim javnim tužiocima.

- Preporuka vlade je da se u ovakvim slučajevima licima odredi pritvor u trajanju od 30 dana, ali to zavisi od sudija – kaže potrparol Vojske.

Zajedničke snage vojske i lokalnih policijskih uprava su formirane 22. jula i od tada je sprovedeno 15 akcija, u kojima je uhvaćeno 28 krijumčara i više od 3.000 migranata u pokušaju ilegalnog prelaska državne granice.

- Najveći broj ovih akcija združenih snaga je sprovedeno na teritoriji južne i istočne Srbije i sa izvršenjem ovih zadataka nastavićemo i u narednom periodu
– kaže kapetan Krivokapić.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: