Počela proslava Dana grada

Lokalne vesti - Ponedeljak 25.01.2016 - 12:05

Proslava 31. januara, Dana grada Vranja počela je Kupom u skijanju na Besnoj Kobili i tradicionalnim maršem „Stazama oslobodioca Vranja 1878. godine“, a nastavlja se u ponedeljak Svečanom sednicom Skupštine grada i humanitarnim turnirom u malom fudbalu.

Siniša Mitić kraj spomenika u Osatici; Foto: vranje.org.rs Siniša Mitić kraj spomenika u Osatici; Foto: vranje.org.rs

Proslava 31. januara, Dana oslobođenja Vranja od Turaka počela je Kupom grada u skijanju na Besnoj Kobili, koji je ove godine održan po 6. put.

U nedelju je održan tradicionalni marš „Stazama oslobodilaca Vranje iz 1878."
 
Obraćajući se prisutnima kraj spomenika u Osatici, zamenik predsednika Skupštine grada Siniša Mitić je podsetio da su u borbama za oslobođenje Vranja, prema sačuvanim dokumentima, poginula 122 vojnika, a ranjenih oficira, podocifira i vojnika je bilo 229.

Na spomenik hrabrim srpskim vojnicima učesnici marša i predstavnici gradske vlasti položili su vence i cveće.

Za ponedeljak je zakazana i 40. radna i , na41. svečana sednica Skupština grada Vranja kojoj će biti doneta Odluka o dodeli javnih priznanja za Dan grada – 31. januar i potvrđena Odluka  Komisije za mandatno-imunitetska i administrativna pitanja Skupštine grada Vranja o dodeli Javnog priznanja „Povelja zahvalnosti“.

Takođe u ponedeljak, u Sportskoj hali će se održati i tradicionalni humanitarni Kup grada u malom fudbalu.

Na turniru učestvuju ekipe grada Vranja, Policijske uprave, Vojske Srbije, lokalnih medija, BAT-a, Zdravstvenog centra, Alfe i Okružnog zatvora.

Proslava Dana grada se u utorak nastavlja turnirom u stonom tenisu, dok će u 10 časova u Vranjskoj Banji biti otkrivena spomen ploča i puštena u rad česma na trgu u ovom mestu.

U 11 časova biće održana i Svečana akademija u sali Skupštine gradske opštine Vranjska Banja, nakon čega se proslava nastavlja sportskim takmičenjima, Turnirom grada u šahu i polufinalem turnira u malom fudbalu.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: