Počeli Vidovdanski dani u Hanu

Lokalne vesti - Petak 26.06.2015 - 11:13

Vranje – Tardicionalna manifestacija „Vidovdanski dani“ u Vladičinom Hanu, počela je u četvrtak odigravanjem utakmice u vil balu.

sa ranijih Vidovdanskih dana u Vladicinom Hanu FOTO: Arhiva sa ranijih Vidovdanskih dana u Vladicinom Hanu FOTO: Arhiva

Po rečima Olivere Kitanović, direktora Centra kulture, „Vidovdanski dani“ će trajati četiri dana, a pripremljen je bogat program, s obzirom na to da je za ovogodišnju manifestaciju izdvojeno 900.000 dinara iz budžeta opštine.

- U Centru kulture otvorena je izložba Bate Anđelkovića „Portreti patrijarha Pavla i loze Nemanjića“. U okviru izložbe je prikazan i film „Mala Gospojina“.

Proglašene su najbolje pesme po konkursu Književnog kluba “Ana Ilić“, a održano je i veče klasične gitare i smotra dečjih folklora na stadionu Kunjak – kaže Kitanovićeva.

U petak su programom predviđeni dečija predstava Pozorišta „Crvenkapa“ i nastup pevača amatera i lokalnih trubačkih orkestara.

Za subotu je planirana džipijada. Polazak učesnika je u devet časova, sa platoa ispred Crkve „Kneza Lazara“. Za veče je u hramu predviđeno bdenije, duhovna akadaemija i otvaranje izložbe ikonopisaca.  

Na Sportskom centru „Kunjak“  je planiran nastup folkolornih ansambala.

U nedelju, na Vidovdan, kada je i slava Vladičinog Hana, biće služena Sveta arhijerejska Liturgija u Hramu Kneza Lazara.
Litije će ulicama grada stići do krsta u centru, gde će biti služen parastos žrtvama poslednjeg rata u Srbiji, i biti obavljeno rezanje slavskog kolača.

Za 13 časova je zakazana svečana sednisa Skupštine, gde će zasluženim pojedincima biti dodelje vidovdanske nagrade.

Zatvaranje „Vidovdanskih dana“ planirano je odigravanjem utakmice u vil balu u popodnevnim časovima.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: