Počelo čišćenje reka i dezinsekcija

Lokalne vesti - Ponedeljak 30.06.2014 - 10:38

Čišćenje dve gradske reke u Vranju, Vranjske i Sobinske, počelo je u ponedeljak.

Detalj sa Vranjske reke Detalj sa Vranjske reke

Nemanja Nuhijević, gradski većnik zadužen za ekologiju kaže da su radovi na čišćenju Vranjske reke planirani najpre na potezu  od ulice Bore Stankovića do Bulevara  AVNOJ-a  kod Sportske hale.

 Na terenu će biti dvadesetak radnika „Komrada“ .

- Pripremne radnje bile su za vikend, a osim fizičkog čišćenja korita reka planirano je i šišanje trave. Radovi na sređivanju korita dveju gradsklih reka trajaće dve nedelje.

Narednog ponedeljka počinje sređivanje Sobinske reke na potezu od Šapranačkog groblja, do Kosovske i Gnjilanske ulice  – kaže Nuhijević. 

Prema njegovim rečima u Vranju i Vranjskoj Banji paralelno istog dana počinje dezinfekcija i dezinsekcija.

- Dezinfekcija i dezinsekcija će trajati do kraja jula, prskaće se zelene površine jer su zbog obilnih padavina i vlage komarci i krpelji u najezdi. Dezinsekciju će raditi Zavod za javno zdravlje.

Preko mesnih zajednica građani će blagovremeno biti obavešteni i dobiti uputstva o ponašanju u vreme  prskanja i zaprašivanja gradskog zelenila po kvartovima  – kaže Nuhijević.

On je podsetio da je deratizaciju u Vranju u aprilu odradio beogradski zavod „Visan“.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: