Počelo spajanje mosta Vrla

Lokalne vesti - Četvrtak 15.06.2017 - 14:56

Vranje - Spajanje leve i desne strane mosta “Vrla”, koji se pruža preko Vladičinog Hana i puta za Surdulicu, na autoputu južnog kraka Koridora 10, odvija se predviđenom dinamikom.

Najduži most na Koridoru 10. Foto: S.Tasić/OK Radio Najduži most na Koridoru 10. Foto: S.Tasić/OK Radio

To je ujedno i najduži most  na ovoj deonici Koridora 10, sa ukupno 645 metara.

Prema navodima iz “Koridora Srbije”, izgradnja mosta “Vrla”, u Vladičinom Hanu u sklopu izgradnje deonice od tunela Manajle.

- Radove na deonici od tunela Manajle do Vladičinog Hana, izvodi španski konzorcijum “Azvi/Rubau”.

Most “Vrla” je na 14 raspona dužina po 45 metara koje savladava ukupno 140 nosača visine 2,2 metra, dužine 44 metra i težine od 87 tona svakog, što daje ukupnu dužinu svih nosača  greda od 6.160 metara i težinu od 12,18 tona.

Gornja konstrukcija mosta je oslonjena na 30 stubova, sa najvećom visinom preko 62 metra, koji su fundirani sistemom šipova dubokog fundiranja.


Radovi se izvode visokim intenzitetom u skladu sa organizacijom i tehnologijom izgradnje - navode iz “Koridora Srbije”.

Od ukupno 140 prethodnonapregnutih nosača, na most je, primenom sistema lansirne rešetke, postavljeno 53 nosača, dok je za montažu pripremljeno još 10 nosača.

Prema izvođačevom vremenskom planu, gornja konstrukcija mosta sa montažom svih greda i betoniranjem ploča se očekuje do kraja avgusta 2017. godine.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: