POČINJE VLASINSKO LETO, čeka se 15.000 ljudi

Lokalne vesti - Četvrtak 07.07.2016 - 11:48

Vranje - Od srede 7. jula u Surdulici i na Vlasinskom jezeru biće održana tradicionalna manifestacija “Vlasinsko leto”, koja će trajati u naredna četiri dana.

Vlasinska truba uživo FOTO S. Stojković/OK Radio Vlasinska truba uživo FOTO S. Stojković/OK Radio

Iako će za publiku u Surdulici besplatne koncerte održati Dejan Cukić i Bane Mojićević, glavno dešavanje čitave priče je predtakmičenje trubačkih orkestara južne Srbije za učešće na Saboru trubača u Guči.

Narodni poslanik i predsednik Skupštine opštine Novica Tončev izjavio je za Blic da će Surdulicu i Vlasinu u dane trube da poseti više od 15.000 ljudi iz svih krajeva Srbije.

- Svetkovina majstora trube nova je prilika da surdulička opština 31. put ugosti bleh orkestre, kulturne stvaraoce i turiste iz južne i jugoistočne Srbije.

Uz tradicionalno gostoprimstvo i besprekornu organizaciju, predstavićemo naše nedovoljno iskorišćene turističke mogućnosti.

Naročito će biti zanimljiva takmičenja i druženja na Vlasini, turističkom biseru Srbije
- rekao je Tončev.

Direktorka Kulturnog centra u Surdulici Suzana Stanković Aleksić saopštila je da će se za odlazak u Guču takmičiti tri pionirska, sedam omladinskih i 16 seniorskih trubačkih orkestara, prenosi Blic.
 
Prošlogodišnji pobednik “Vlasinskog leta” bio je orkestar Siniše Stankovića iz Zagužanja kod Surdulice.

Blic, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: