POGLEDAJ DOM SVOJ, VERBIĆU: Dušan ostao sam

Lokalne vesti - Sreda 22.04.2015 - 09:54

Na oglasnoj tabli srednje Tehničke škole u Vranju okačen je spisak profesora kojima je plata smanjena zbog štrajka, a na njemu je samo jedno ime, Dušan Mladenović.

Mladenović ostao sam, ali uspravan foto A. Stojković Mladenović ostao sam, ali uspravan foto A. Stojković

Mladenović, inače profesor stručne elektro grupe predmeta u Tehničkoj za OK Radio kaže da se posle svega ne oseća poniženo, već naprotiv, kako kaže, iz cele priče izlazi kao pobednik.

– Ustani za ono u šta veruješ, pa makar stajao i sam. To sam napisao kada sam objavio spisak kažnjenih i tako i mislim.

Uopšte mi ne smeta to što sam do kraja u štrajku ostao sam i što su kolege odustale. Ministar je zapretio da će profesori biti kažnjavani finansijski i zbog toga su odustali.

Od nečije plate koja iznosi oko 38.000 dinara skinuti 7.000 do 8.000 dinara mnogo znači. Zbog toga ih u potpunosti razumem i ne ljutim se – kaže Mladenović.

Mladenoviću kao predstavniku Unije sindikata prosvetnih radnika od plate su smanjena 22 radna sata, što u parama znači oko 7.000 dinara.

– Mi smo u štrajku bili od 17. novembra prošle godine. Kazne su počele da se računaju od trenutka kada su dva sindikata potpisala sporazum sa ministrom, za one koji nisu potpisnici, a u štrajku su.

Dakle, to je za februar, mart i april ove godine. To što su plate smanjene za vreme dok je trajao zakonski štrajk, slučaj će završiti na sudu, jer ministar to tumači na svoj način.

U svakom slučaju će problem da rešavaju sindikati na nivou Republike – kaže Mladenović.

Podsetimo da su đaci osnovih i srednjih škola svakodnevno gubili po dva časa od kako je štrajk počeo. Samo u prve dve nedelje štrajka ostvaren je manjak od 20 časova.

Profesori, koji su nastavu držali skraćeno na 30 minuta, moraće da nadoknade izgubljeno.

autor: Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: