POGLEDAJ DOM SVOJ, VUČIĆU: VIP Velja ponovo žuri

Lokalne vesti - Sreda 28.01.2015 - 07:21

Vranje - Službeni „audi“ u kojem se vozi ministar za vanredne situacije Velimir Ilić nije vozilo policije, pa su, o zakonu, trepćuća svetla instalirana na tom automobilu protivzakonita.

Ilićevo vozio prilikom posete Vranju Ilićevo vozio prilikom posete Vranju

Prilikom nedavne posete jugu Srbije, zbog poplava koje su zadesile ovo područje, vozilo ministra Ilića napravilo je opštu pometnju i gužvu na obilaznici kod Vranja, jer se VIP Velja kretao sa crveno-plavim rotacionim svetlima.

Saobraćajna policija morala bi da oduzme takvu opremu kako se vozači ne bi bahatili na putu, i i to i čini osim u slučajevima kad je neko, kao Velja, zaista važan.

Podsetimo da je premijer Vučić još u vreme dok je bio potpredsednik Vlade upozoravao na zloupotrebu rotacionih svetala.

Kako je tada izjavljivao, pravo na “blinkere” imaju svega desetak državnih službenih vozila.

Prema zakonu, rotaciona crveno-plava svetla mogu da imaju samo vozila policije, vojske, Hitne pomoći i vatrogasnih službi, a jedino u vanrednim slučajevima MUP može ovu opremu dodeliti osobama na značajnim državnim funkcijama.

U izuzetnim situacijama ministri mogu da se voze u službenom automobilu iza policijskog vozila koje ima uključena rotaciona svetla.

- Niko više neće imati rotaciona svetla. Sada ih 500, verovali ili ne.

Razumem da smo svi mi zauzeti, radimo državne poslove, ali nismo svi toliko zauzeti – rekao je pre dve godine Vučić.

Prema uredbi Vlade, rotaciju mogu da koriste predsednik države, prvi čovek Skupštine, premijer, predsednik Vrhovnog kasacionog suda, ministar policije i službeni automobili Vojske Srbije.

Upaljena crveno-plava rotacija najvišeg je ranga i zato uvek ima prednost, čak i kada je u raskrsnici hitna pomoć sa teškim pacijentom.

Kazna za zloupotrebu rotacionih svetala je samo 15.000 dinara i bez ijednog kaznenog poena.


tekst i foto: Aleksandar Aca Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: