Pola Vranja u mraku

Lokalne vesti - Četvrtak 27.03.2014 - 10:48

Pola Vranja u večernjim satima je u mraku zbog pregorelih uličnih sijalica i nemogućnosti da one budu zamenjene, saznaje OK Radio.

Sa vranjskih ulica Sa vranjskih ulica

Direktor Direkcije za izgradnju Dragan Stojković kaže da novi Zakon o javnim nabavkama ne dozvoljava bilo kakve intervencije bez izvođača radova.

Kako je kazao, tender za angažovanje izvođača raspisan je pre dvadesetak dana, a on će trajati 40 dana. To znači da će grad u mraku biti još najmanje mesec dana.

– Žalosno je to što je pola grada u mraku, a mi u Direkciji koji imamo kapaciteta da problem rešimo sedimo i ne možemo da reagujemo jer nam novi Zakon o javnim nabavkama to ne dozvoljava.

Svakako nije reč o skupim investicijama, ali u toku je javni oglas u otvorenom postupku za odabir izvođača radova.

S obzirom da je 40 dana rok koji mora da prođe od raspisivanja oglasa, sa radovima ćemo najverovatnije krenuti krajem aprila, početkom maja, jer moramo da ispoštujemo i rok za podnošenje žalbi – kaže Stojković.

On dodaje da je nekoliko ulica u mraku u naselju Ogledna stanica, zatim deo Hilandarske ulice, pa onda Narodnog heroja i još mnoge saobraćajnice u užem centru grada i na periferiji.

Prošle godine je izvođač radova bila firma „Jugelektro“, koja je do nedavno završavala poslove po nalogu Direkcije, a na osnovu neiskorišćenih sredstava iz 2013. godine.

Sada se i to specijalizovano preduzeće povuklo do završetka oglasa za ovogodišnje angažovanje izvođača.

Aleksandar Aca Stojković   
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: