POLICIJA: Stanje bezbednosti stabilno

Lokalne vesti - Utorak 18.10.2016 - 16:49

Stanje bezbednosti na području PU Vranje od početka godine je stabilno, smanjen je ukupan broj krivičnih dela i prekršaja iz oblasti javnog reda i mira i nije bilo međunacionalnih incidenata, saopšteno je iz policije.

Sastanak sa državnim sekretarom. Foto: PU Vranje Sastanak sa državnim sekretarom. Foto: PU Vranje

Vranjsku policiju je u utorak posetio i državni sekretar MUP - a Srbije Milosav Miličković , izjavivši da je u prvih devet meseci ove godine, na području koje pokriva PU Vranje smanjen je broj krivičnih dela za 109 u odnosu na isti period prošle godine.

Značajni su rezultati postignuti u rasvetljavanju razbojništava čiji je procenat 85,71 odsto  u pronalasku kradenih vozila gde je od 28 pronađeno 26 vozila, a nema ni nerasvetljenih ubistava.

Zaplenjene su cigarete, duvan i nafta u vrednosti oko dva ipo miliona dinar
a - rekao je Miličković.

Sastanku u PU Vranje, pored policijskih starešina prisustvovao je i gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković.

Državni sekretar Miličković je ocenio da je saradnja policije i lokalnih vlasti dobra, što je naročito bitno u multietničkim sredinama, kojih ima na području PU Vranje.

 - Veoma je važno da građani imaju poverenje u policiju, a ono jača svakodnevnim radom policije u zajednici, saradnjom sa lokalnom samoupravom i drugim institucijama – podsetio je Miličković.

On je i sa načelnikom Uprave granične policije Milenkom Božovićem posetio Regionalni centar granične policije ka Makedoniji, kao i Stanicu granične policije Preševo.

- Srbija je bezbedna i sigurna zemlja, a veliki doprinos tome daju upravo policajci koji danonoćno rade vrlo složen i odgovoran posao.

Visok stepen profesionalnosti policajci su pokazali od početka migrantske krize, kako u  pristupu prema migrantima, tako i u obezbeđivanju svih uslova da se građani osećaju bezbedn
o - naglasio je Miličković.

Tokom devet meseci ove godine, policija je, u saradnji sa drugim bezbednosnim službama, otkrila 58 krivičnih dela nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, a procesuirano je 97 izvršioca.

Na graničnom prelazu Preševo ove godine je kontrolisano 5.773.806 putnika što je za oko 900.000 više u odnosu na prošlogodišnji period.

Državni sekretar Miličković obišao je i stacionarnu patrolu na Maminskom brdu koja koristi specijalno vozilo za nadzor i kontrolu državne granice, takozvane termovizijske kamere .
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: