Policija zaustavila četnike na putu do Lučana

Lokalne vesti - Ponedeljak 20.07.2015 - 14:52

Šest pripadnika Četničkog pokreta iz Valjeva, Beograda, Niša i Kruševca, kojim komanduje Bratislav Živković, sprečeni su kod Vranja u nameri da u nedelju postave krst u selu Lučane nadomak Bujanovca.

Četnička grupa pre ssusreta sa policijom, FOTO OK Radio Četnička grupa pre ssusreta sa policijom, FOTO OK Radio

Policija je pet muškaraca i jednu ženu zaustavila na izlazu iz Vranja, ne dozvolivši im da nastave put sela Lučana, koje je gotovo etnički čisto albansko.

Četnici su se vratili u Niš, a pre toga je Živković sa svojom grupom najpre prisustvovao jutarnjoj liturgiji u crkvi Svete Trojice u Vranju.

Oko podneva njih šestoro se peške, noseći krst, uputilo ka autoputu, kako bi u selu Lučane postavili krst na mesto odakle je žandarmerija nedavno uklonila spomenik nastradalim policajcima u sukobima 1999. godine.

- Ovakav isti krst, bez odobrenja građana, skinut je sa njegovog pravog mesta. Mi samo želimo da ovaj krst, koji je kopija prethodnog, vratimo tamo gde je i donedavno bio – rekao je Živković.

U policiji kažu da niko od pripadnika Četničkog pokreta nije priveden, jer „za to nije bilo osnova“.

Podsetrimo da su pripadnici Žandarmerije u subotu 4. jula ove godine, uklonili spomenik iz sela Lučane kod Bujanovca, podignut 2013. godine u znak sećanja na 20 policajaca poginulih u borbama sa ekstremistima Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca od 1999. do 2001. godine.

autor: Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: