Pomozimo Pavlu!

Lokalne vesti - Četvrtak 05.05.2016 - 10:40

Trogodišnjem Pavlu Tasiću iz Vranja, koji boluje od cerebralne paralize potreban je novac za lečenje i terapije, kako bi bio u stanju da makar sedi.

Pavle sa Dinamovim najmlađim fudbalerima. Foto: FB Joca Ristić Pavle sa Dinamovim najmlađim fudbalerima. Foto: FB Joca Ristić

Pavle je prevremeno rođen u sedmom mesecu. Nakon tri meseca koje je poroveo na Institutu za neonatologiju, pa do danas, traje njegova borba sa bolešću.

Prema priči njegove majke Danijele, Pavle još uvek ne može samostalno da sedi, a ni da hoda.

- Za sve to potrebne su rehabilitacije u banjama i specijalizovanim ustanovama.


Trenutno je za pet rehabilitacija  potrebno blizu 1,5  miliona dinara.  

Rehabilitacije podrazumevaju vežbe, masaže, lasersku terapiju i plivanje, kako bi Pavlu ojačala kičma i mišići.

Terapije se sprovode u Slovačkoj, Turskoj, u Igalu u Crnoj Gori i u Novom Sadu
- kaže Tasićeva.

Ona dodaje da je Pavle od petog meseca života stalno na nekom lečenju u banjama, ili u bolnici u Sokobanjskoj u Beogradu. Kaže da mu plivanje i voda uopšte mnogo pomažu.
 
- To ga baš opušta, i posle svakog boravka u banji vidljiv je napredak kod njega. Do sada smo sve to sami finansirali, ali više nismo u mogućnosti.

U Srbiji osim u Banji Koviljači i u Novom Sadu, nema drugih mogućnosti za ovu vrstu lečenja.

U Beogradu stanujemo privatno. Suprug radi, a ja nisam u mogućnosti, jer moram da brinem o Pavlu.
 
Pored njega imamo još i petogodišnjeg Petra
- govori Danijela.

A u Pavlovom rodnom Vranju, Joca Ristić, koordinator mlađih selekcija Dinama, organizovao je sa decom koja pohađaju školu fudbala, humanitarnu akciju kako bi pomogli Pavlu.

Kao mnogo puta do sada, najmlađi vranjski fudbaleri, predvođeni svojim trenerom animiraju svoje sugrađane i sve ljude dobre volje kako bi pomogli da se prikupi novac za lečenje dece, omladine i drugih kojima je to potrebno.

Joca Ristić i njegovi mali fudbaleri uključili su se u ovu akciju, a do sada su to radili za većinu onih  iz Pčinjskog okruga za koje je bilo potrebno sakupiti novac za lečenje.

Joca Ristić kaže da je njegov susret sa Pavlom bio jedan od najemotivnijih u njegovom životu.

- Pomozimo da i Pavle jednog dana potrči za loptom. Pošaljimo SMS za ovog vedrog i nasmejanog dečaka - apeluje Ristić.
 
Svi koji mogu i žele da pomognu da se sakupi novac za Pavlovo lečenje mogu to da urade tako što će SMS sa sadržajem 150, poslati na broj 3030. Cena poruke je 100 dinara.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: