PONOVO GLASANJE na dva biračka mesta

Lokalne vesti - Utorak 26.04.2016 - 08:36

Izbori za parlament grada Vranja i za republičku skupštinu biće ponovljeni na biračkom mestu broj 24, u O.Š. “Dositej Obradović” i BM 99 u selu Tesovište, potvrdio je za OK Radio Nenad Antić, koordinator RIK-a za Pčinjski okrug.

Uhvaćeni u kradji: Dokazni materijal FOTO: D. Ristić Uhvaćeni u kradji: Dokazni materijal FOTO: D. Ristić

Iako vreme održavanja ponovljenih izbora još uvek nije određeno, Antić očekuje da budu održani za dve nedelje.

- Trebalo bi da budu održani u najskorije vreme, a kako je naredne nedelje praznik, najlogičnije bi bilo da se izbori ponove za dve sedmice – kaže za OK Radio Antić.

Podsetimo, izbori na biračkom mestu broj 24 su prekinuti kada je jedan birač uhvaćen sa unapred popunjenim listićem, koji je pokušao da ubaci u kutiju, a umesto njega sa biračkog mesta iznese prazan.

To je tehnika izborne krađe, poznata pod nazivom “Bugarski voz”, koju je teško otkriti, osim kada se lice direktno uhvati u trenutku manipulacije.

Sličan slučaj dogodio se i na biračkom mestu broj 99, u selu Tesovište, gde je dvoje lica romske nacionalnosti pokušalo da prošvercuje listiće sa zaokruženim kandidatima JS.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: